Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων Σύλλογος Έκτακτων Αρχαιολόγων

συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις - αγώνας για την προάσπιση του Πολιτισμού

 

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) χαιρετίζει τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου μετατροπής των μεγαλύτερων και πλέον εμβληματικών Μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η αντι-πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης ενώνει στους δρόμους όλες τις ειδικότητες (και) στον χώρο του Πολιτισμού, ο οποίος δέχεται συνεχείς επιθέσεις ιδιωτικοποίησης - εμπορευματοποίησης - τουριστικοποίησης - εργολαβοποίησης. Ταυτόχρονα διαδοχικά είναι τα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού. 

Η κυβέρνηση, καταργεί το μάθημα των Εικαστικών από το Λύκειο, για να κάνει χώρο στα μαθήματα cheerleading! Υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών (απόφοιτοι δραματικών σχολών, ωδείων, κινηματογραφικών σχολών και σχολών χορού) στο επίπεδο Λυκείου, στρώνοντας το έδαφος στα ιδιωτικά κολέγια! Νομοθετεί τον μακροχρόνιο δανεισμό (για μισό αιώνα) αρχαιοτήτων σε Μουσεία και Συλλογές του εξωτερικού, νομιμοποιεί την αρχαιοκαπηλία, επαναπατρίζει αρχαία ειδώλια στη ...Νέα Υόρκη, μετατρέπει τα κρατικά μουσεία σε Νομικά Πρόσωπα, φέρνοντας τον Πολιτισμό, ένα δημόσιο αγαθό, στη σφαίρα και την αισθητική των ιδιωτών.

Συνεχίζουμε! Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσοι αγωνίζονται για τον Πολιτισμό και τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο των Τεχνών, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 5 μμ., διαδηλώνουμε στην Αθήνα έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός. Καλούμε από την πλευρά μας όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και όλο τον κόσμο του πολιτισμού σε κοινή κινητοποίηση για την υπεράσπιση του πολιτισμού και των εργαζομένων του.

Κοινωνικά μέσα δικτύωσης